Kezdőlap

Csapatépítő játékok

Referenciák

Rólunk

Blog

Események

Kapcsolat

Közzétéve: 2024. 10. 14.

National Geographic kvíz Stepout games módra

Október elején egy izgalmas utazásra hívtuk a budapesti történelemrajongókat: felkért minket a National Geographic csatorna, hogy készítsünk nekik egy történelmi kvízt, ami témájában kapcsolódik az idén ősszel induló három új NatGeo sorozathoz.

Külön kérésük volt, hogy a kérdéseket a történelem minden korszakából válogassuk össze. A sokaknak ijesztő történelmi tematikát egy változatos és játékos programmá varázsoltuk, amiben az ókori mítoszoktól a magyar középkoron át a modern történelem furcsaságáig rengeteg témát érintettünk. 23 csapat és több száz ember vett részt a játékunkon.

A tematikus kvízre 9 különböző kérdéskörrel készültünk: elhoztuk például a Kategóriák elnevezésű fordulót, ahol a csapatok egymásnak választhatták ki a megválaszolandó kérdéseket. A Beszélő történelem körben életre keltek a történelmi szereplők, többek között Napóleon és Julius Caesar, a feladat pedig az volt, hogy eltalálják melyik állításuk volt hazugság.

Listázni is kellett a legnagyobb történelmi eseményeket nem csak dátum, de nagyságrendileg is. A visszajelzések alapján sikerült megtalálnunk az aranyközéputat, így a szórakoztató tartalmak mellett igazi kihívás tudott maradni a játék az emelt törifaktosnak is.

Ha megjött a kedvetek a múltidézéshez, a National Geographic csatorna idén ősszel érkező sorozatai igazi csemegék a történelemrajongóknak, hiszen az egyiptomi kultúrától a legjelentősebb csatákon át az omladozó modern épületekig lebilincselő témákon keresztül mutatják be az emberiség legkiválóbb érdemeit és legszörnyűbb tetteit.

A „Megvédeni Európát” első része október 8-án, az „Elhagyott építmények” október 10-én, míg az „Egyiptom elveszett kincsei” október 13-án látható egyaránt 21:00 órai kezdettel debütált, ezeket pedig minden héten új epizód követ majd.

Játékainkat itt tekinthetitek meg, rólunk pedig itt olvashattok bővebben. Ha kedvet kaptatok, kérjetek tőlünk ajánlatot!