Kezdőlap

Csapatépítő játékok

Referenciák

Rólunk

Blog

Események

Kapcsolat

Közzétéve: 2023. 08. 29.

A borkóstolás varázsa a hűvösebb őszi napokon

Az őszi hűvös napok beköszöntével sokan vágyakozunk az otthonosság és a meghittség érzése iránt, ezt a vágyat viszont néha nehéz összekötni a hideg borospincék és hűsítő fröccsök gondolatával. Pedig a levelek sárgulásával a minőségi borok is új dimenziókat nyernek, miközben a hűvös időjárás különleges hangulatot teremt a kóstolás számára.

Az őszi borkóstolás előnyei

Az ősz jellegzetesen hűvös és (meglepő módon) száraz évszaknak számít, ami ideális körülményeket teremt a borkóstoláshoz. A hidegebb hőmérséklet miatt a borok aromái intenzívebben érzékelhetőek, és az ízek is jobban kiteljesednek, az őszi napsütés tompított fénye pedig kellemes atmoszférát teremt a kóstolás során. A borospincék és pincészetek is rendszerint kevésbé látogatottak ebben az időszakban, így a kóstolásra érkezők személyesebb, és nyugodtabb élményben részesülhetnek.

Testesebb borok és szezonális gasztroélmények

Ebben az időszakban érdemes külön figyelmet fordítani az olyan borokra, amelyek jól passzolnak a hidegebb évszakhoz, mint például a testesebb vörösbor, ami remek választás lehet a melegebb ételek és a hidegebb időjárás mellé. Ezek a borok mélyebb és komplexebb ízvilágot hoznak, amelyek passzolnak az őszi hangulathoz. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a fehérborról sem, amely megfelelően hűtve frissítő választás lehet egy még kellemesen meleg, szeptemberi nap után. Ezek a borok könnyedebbek és élénkebbek, így kiválóan illeszkednek a könnyebb ételekhez és a délutáni kóstolásokhoz. Az őszi időszakban pedig a szezonális ételek, mint például a sült tök vagy a gesztenye remekül harmonizálnak a borokkal, és még jobban kiemelik azok ízeit.

Borviadal

A sommelier jelentése olyan személy, aki főként borok és kisebb mértékben egyéb italok kiválasztásával, ételekhez párosításával és felszolgálásával foglalkozik. A Borviadal játékunk során viszont ennél mi sokkal többet kérünk borszakértőinktől: szálljanak ringbe az általuk választott borokkal, miközben megcsillogtatják szakmai, érvelési és stand-upos tudásukat is. A végeredmény mindig elképesztően szórakoztató.

A Borviadal egy izgalmas beltéri program azoknak, akik többet szeretnének, mint egy megszokott, komolykodó borkóstoló, de azért szomjaznak a különleges borokra és az érdekes infókra. Egyszerre csapatjáték és egyéni szórakozás, amiben a résztvevők maguk választhatnak a csendes pontozás vagy a hangos véleményformálás között. A játék attól igazán szórakoztató, ahogyan a profi sommelierek a számukra is váratlan helyzetekből próbálnak improvizálással, humorral és csellel kikecmeregni. Az őszi esős napokra pedig kifejezetten jó választás: a beltéri helyszín és a nevetés garantáltan elűzi a borongós időjárást.

Borkóstolás otthon? Lehetséges!

Jó borokat szeretnétek kóstolni, de nem szeretnétek felállni a kanapéról? Megértjük. Épp ezért minden kóstolójátékunk elérhető online formátumban is, hogy az otthonotok kényelméből élvezhessétek a pincejáratot. A résztvevőknek az esemény előtti napokban házhoz szállítjuk minőségi borválogatásunkat, majd a játék napján csatlakoznak az online szobához, ahol a játékvezetőnk és bor sommelierünk beavat mindenkit a játék menetébe és a borok kóstolásának sorrendjébe.

Legyen szó egy kvízjátékról, pincelátogatásról vagy egy meghitt borozgatásról otthon, ne hagyjátok, hogy a borkóstolás évszakhoz kötött élmény maradjon! Ha kedvet kaptatok kimozdulni ősszel is, kóstoló játékainkat itt találjátok összegyűjtve: https://stepoutgames.hu/kostolo-jatekok/

Játékainkat itt tekinthetitek meg, rólunk pedig itt olvashattok bővebben. Ha kedvet kaptatok, kérjetek tőlünk ajánlatot!