Kezdőlap

Csapatépítő játékok

Referenciák

Rólunk

Blog

Események

Kapcsolat

Közzétéve: 2023. 06. 24.

A csapatépítés, mint szitokszó

Képzeljünk magunk elé egy állásinterjút: az asztal egyik végén a potenciális új munkaerő, vele szemben pedig HR-es, lapozgatva annak önéletrajzát. Az interjú jól halad, a beszélgetés pedig végül a cég mindennapjaira terelődik: ingyen kávé, közös ebéd, sok csapatépítés. Az álláskereső arca eltorzul. Ismerős?

A csapatépítés ma már egy gyűjtőfogalom, nehéz pontosan meghatározni, mit ért alatta HR-es és munkavállaló egyaránt. Valójában bármire utalhat fényűző, vállalati elvonulástól kezdve egy gyors és virtuális, zoom-meetingen megejtett jégtörő játékig. Abban viszont nagyjából minden vezető egyetért, hogy csapatépítésre valamilyen formában a mai napig szükség van: nem csak életben tartja a szervezeti kultúrát, de a jó csapatépítő program bizonyítottan növeli a munkavállalók produktivitását és elköteleződését is a munkáltató iránt. A hogyan tehát sokféle lehet, de a miért állandó.

MILYEN A SIKERES CSAPATÉPÍTŐ?

A csapatépítés szitokszóvá vált az évek során, említésére jellemzően szemforgatás a reakció. A dolgozók nem látnak benne többet, mint egy üres, értelmetlen munkahelyi időtöltést, sokszor munkaidőn kívül. És az igazság az, hogy ha valódi cél nélkül fogunk neki, akkor a csapatépítés pontosan ilyen. Értelmetlen.

A sikeres csapatépítés akkor jön létre, ha csapatként konkrét, egyedi dolgokat tesztek világosan meghatározott célok elérése érdekében, különösen, ha a közös együttműködésről van szó. És közben jól is szórakoztok.

Modern munkakörnyezetekben dolgozunk, amelyet a személyes, hibrid és távoli irodák keveréke diktál. Ezek tele vannak teljes munkaidős, részmunkaidős és szerződéses munkavállalók végtelen kombinációjával, és ez a tendencia csak erősödni látszik. Ennyi változás mellett elengedhetetlen a célzott, átgondolt csapatépítés. És itt jövünk a képbe mi.

Tartalmatlan programok helyett, amelyek “mindenkit összehoznak”, mi gondoltuk egy nagyot, és rátok szabtuk a csapatépítőinket, például a Kollégák szerint egy olyan vetélkedő, ami tényleg rólatok szól. Amellett, hogy a résztvevők egyéni véleménye alakítja a játékot, célja, hogy jobban megismerjétek egymást. A lehetőség adott, hogy mindenki saját tartalommal fűszerezze meg a csapatépítő programot. Mi a kedvenc helyetek az irodában? Mit ennétek életetek végéig legszívesebben? Mit vinnétek magatokkal egy lakatlan szigetre? A játék kiváló lehetőséget ad, hogy még személyesebbé tegyétek az élményt, mi pedig segítünk, hogy ezek a kérdések megőrizzék a játék humorát és izgalmát.

Az sem baj, ha nem tudtok mind élőben összegyűlni, vagy nemzetközi csapatban dolgoztok, hiszen velünk online is tudtok játszani, angol nyelven. Bárhol és bármikor.

Játékainkat itt tekinthetitek meg, rólunk pedig itt olvashattok bővebben. Ha kedvet kaptatok, kérjetek tőlünk ajánlatot!