Kezdőlap

Csapatépítő játékok

Referenciák

Rólunk

Blog

Események

Kapcsolat

Közzétéve: 2023. 09. 25.

A nagy HR-mumus: a karácsonyi csapatépítők

Az ősz beköszöntével sokan még mindig a nyári vakáció emlékeiben gyönyörködnek, de a HR-szakemberek már az év végi karácsonyi csapatépítő események szervezésére koncentrálnak. Azt gondolhatnánk, hogy még túl korai erről beszélni, de valójában az időben elkezdett tervezés és helyszínválasztás óriási előnyökkel járhat. De miért éppen most kell elkezdeni gondolkodni a karácsonyi csapatépítőkön? Hoztuk néhány érvet!

1. Az ideális helyszínnél csak jó fodrászt nehezebb találni

Az első és talán legfontosabb ok, amiért az ősz elején kell elkezdeni a karácsonyi csapatépítők szervezését: az ideális helyszín megtalálása. A jó helyszín kiválasztása nem csak a csapatépítő sikerének kulcsa, hanem időigényes is lehet. Sok céges rendezvényhelyszín már hónapokkal előre le van foglalva, különösen a karácsonyi szezonban. Ha későn kezditek el a helyszínkeresést, akkor szűkülhet a választék, és esetleg kompromisszumokat kell kötnötök olyan fontos szempontokban, mint a méret, az elhelyezkedés vagy az ár.

2. Nevezd meg a napot

A karácsonyi csapatépítő megfelelő időpontjának megtalálása sem könnyű feladat. Az év vége a munkavállalók számára is sok elfoglaltságot hoz, így fontos, hogy időben megtervezzük az eseményt, hogy mindenki részt tudjon venni rajta. Emellett a logisztikai részletek, mint például az utazás vagy az étkezés, szintén előzetes tervezést igényelnek. Ne halogassátok a dátum kitűzését túl sokáig: ha időben megnevezitek a karácsonyi csapatépítő napját, a kollégák és ti is könnyebben kalkulálhattok a programjaitok szervezésével.

3. Az ördög a részletekben rejlik

Talán nem árulunk el titkot fekete öves HR-szakembereknek: a karácsonyi csapatépítők nem az esemény napján kezdődnek, hanem abban a pillanatban, amikor leesik az első sárguló falevél. Az előkészületekkel általában rengeteg munka van, így az ősz elején elkezdeni a szervezést lehetőséget ad arra, hogy alaposan megtervezzük az összes részletet. Egy jó karácsonyi buli sok összetevős: ideértjük a programok összeállítását, az ajándékok beszerzését, a catering leszervezését, a kollégák szállásfoglalásának és utaztatásának koordinálását.

4. Három legyet egy csapásra

Az utolsó pillanatban történő szervezés gyakran olyan stresszel jár, amely nem csak a szervezők egészségét, hanem az esemény minőségét is veszélyeztetheti. Már most kezdjétek el tervezni és szervezni a következő karácsonyi csapatépítőt!

Ha mégis szorít benneteket az idő, vagy a praktikus megoldások hívei vagytok, válasszatok olyan programot cégetek számára, amely a helyszínnel és cateringgel együtt jár, így akár három tételt is lehúzhattok a listátokról egyszerre. Szinte minden programunkhoz tudunk nektek ajánlani olyan helyszínt, ami finom ebéddel vagy vacsorával vár benneteket. Ha pedig tovább emelnétek a csapatépítő hangulatát, válasszatok kóstoló játékaink közül, amelyet kérhettek sör – vagy borkóstoló verzióban is.

5. Kollégák a világ minden tájáról

Ha olyan cégnél dolgoztok, ahol hibrid megoldásban, online és offline egyszerre vagytok jelen a hétköznapokban; ahol Zoom és Teams-meetingek váltogatják egymást; ahol a home office kifejezés egy alaptézis – akkor sem kell aggódnotok! Tapasztaltak vagyunk olyan nagylétszámú csapatépítők lebonyolításában, ahol nem csak sokan vagytok, de sok helyről is érkeztek hozzánk kvízezni. Szinte minden játékunk kérhető online verzióban, még kóstolóink is, így nem kell lemondanotok a közös karácsonyi játék élményéről!

Játékainkat itt tekinthetitek meg, rólunk pedig itt olvashattok bővebben. Ha kedvet kaptatok, kérjetek tőlünk ajánlatot!