Kezdőlap

Csapatépítő játékok

Referenciák

Rólunk

Blog

Események

Kapcsolat

Közzétéve: 2023. 11. 26.

Megőrizni a játék örömét

„Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert megöregedtünk…azért öregedünk, mert abbahagytuk.” (Bernard Shaw)

Sok felnőtt kezdi újra kapizsgálni, amit a gyerekek ösztönösen tudnak: játszani jó. És szükséges. És nem olyasmi, amiről le kell mondanunk, akkor sem, ha a születésnapi tortánk gyertyáit már képtelenek vagyunk egy levegővétellel elfújni. A felnőtté válás sajnos gyakran együtt jár a játék, és ezáltal a játékosság elhagyásával is, mintha az a gyermekkorunk egy elrugaszkodott, feleslegessé váló része lenne. Pedig mi hiszünk benne, hogy a játék öröme nem csupán a gyerekeknek van fenntartva! Sőt, rengeteg előnnyel jár, még ha más formákat is ölt, mint a gyermekkorban. Mik ezek az előnyök? Soroljuk.

1. Serkenti a kreativitást és a problémamegoldó képességet

Amikor egy játékban kihívásokkal találjuk szemben magunkat, ösztönözve vagyunk új megoldások keresésére. Ez nagyban elősegíti a kreativitást megőrzését, és a problémamegoldó képességünk fejlesztését a mindennapokban. A kvízjátékok, egy társasjáték, de még a videójátékok is arra sarkallnak minket, hogy a megszokott kereteken kívül gondolkodjunk, és hogy megőrizzük rugalmasságunkat és nyitottságunkat az új ötletekkel és perspektívákkal szemben.

2. Csodás stresszlevezetés

A mindennapi élet tele van kihívásokkal és a felnőtt élet kötelezettségeivel. A játék egy kiváló eszköz lehet arra, hogy ideiglenesen elszakadjunk ezektől a terhektől. Nem számít, milyen formát ölt a játék, önmagában az, hogy nem a munkákkal, a háztartással, a hétköznapi élet kihívásaival foglalkozunk, már segíthet oldani a stresszt, pláne, ha rendszeresen beiktatjuk ezeket az alkalmakat.

3. A játék összehoz

Biztos mindenki ismeri a viccet, miszerint az élet annyiból áll, hogy évekig mondogatjuk egymásnak: „most már tényleg igyunk meg egy kávét”, aztán egyikünk meghal. Nem kérdés, hogy felnőttként is fontos fenntartani az emberi kapcsolatokat, sőt, sokszor életbevágó. Egy kocsmakvíz vagy egy társasjáték est kiváló alkalom arra, hogy együtt időzzünk barátainkkal vagy családtagjainkkal, és megigyuk azt a bizonyos kávét. A közös játék élménye szorosabbra fonhatja a kapcsolatokat és emlékezetessé teheti az együtt töltött időt.

4. Nem csak a sport termel dopamint

Végül kifejezetten azokhoz szólnánk, akik rendszeresen szeretnének részesülni a boldogsághormonból, de nem szeretnének maratonokat futni ennek érdekében. Jó hírünk van: bár a rendszeres testmozgás is sokat javíthat az életminőségen, bizonyított tény, hogy egy játék is segíthet fenntartani a szellemi frissességet és a jókedvet. A nevetés, a kihívások és a szórakozás mind olyan elemek, amelyek hozzájárulnak a pozitív mentális állapothoz – nem érdemes lemondani róla.

Tartsuk meg, és ünnepeljük a játék örömét! Legyen az bármilyen szabadtéri tevékenység, közös videójáték est, társasjáték est egy pohár borral vagy egy kocsmakvíz a barátokkal, a játék hozzájárulhat a boldog és kiegyensúlyozott élethez.

Játékainkat itt tekinthetitek meg, rólunk pedig itt olvashattok bővebben. Ha kedvet kaptatok, kérjetek tőlünk ajánlatot!