Kezdőlap

Csapatépítő játékok

Referenciák

Rólunk

Blog

Események

Kapcsolat

Közzétéve: 2023. 06. 24.

Mitől jó egy csapatépítő

Pontosan tudjuk, milyen egy rossz csapatépítő: mi is kaptunk már meghívót egy átlag kedd délelőtt a következő péntek délutáni pizzapartira vagy céges lézerharc bajnokságra. És bár munkaidőn kívül ezek a programok nagyszerű kikapcsolódásnak bizonyulhatnak, egy céges csapatépítő lényege mégis csak az, hogy minden munkavállaló komfortosan érezze magát a programon, amin kötelezően részt vesz.

Jó, de akkor milyen legyen?

Rengeteg cikk született már az ideális csapatépítő ismérveiről: legyen szórakoztató, de tanulságos, erősítse a csapatszellemet és kommunikációt, növelje a cégen belüli hatékonyságot és lojalitást, és segítsen motiváltnak maradni a hétköznapokban. Ha ez nem lenne elég, ne legyen túl későn, ne legyen túl hosszú, és ne legyen túl messze. Ember legyen a talpán az a HR-es, aki ezeknek a feltételeknek megfelelő programot állít össze.

Hadd könnyítsük meg ezt a feladatot! Íme négy megoldás, amelyet mi kínálunk a szervezéskor felmerülő akadályokra:

  • Legyen szórakoztató, de tanulságos

Egy általános kocsmakvíz pontosan ebben a szellemiségben zajlik: miközben finom söröket kóstolunk, vagy a barátainkkal vacsorázunk, kérdésekre válaszolunk közösen a legkülönbözőbb témakörökben. Egy ilyen este során észrevétlenül is tanulunk valamit, például, ha nem tudjuk emlékezetből megmondani, hogy Michelangelo Dávid-szobra melyik karját emeli fel, ha szembe állunk vele a firenzei Galleria dell’Accademia múzeumban. Mindannyian magunk elé tudjuk képzelni, hiszen valószínűleg, ha máshol nem, képen már találkoztunk vele – mégis egy életre megjegyezzük, hogy a jobb karját emeli az arcához, amikor jól tippeltünk, és pontot ért a válaszunk. Csapatépítő programjaink központjában mindig a szórakozás áll, és játékaink rátok szabhatóak: kérhettek a kvízhez tematikát, választhattok, hogy sört vagy bort kóstolnátok inkább, megvillanthatjátok a rajztudásotokat, vagy kipróbálhatjátok a vélemények vetélkedőjét, ahol aztán igazán megismerhetitek egymást.

  • Erősítse a csapatszellemet és a kommunikációt

Talán mondani sem kell, hogy nálunk a kvíz = csapatjáték. Mindig lesz egy kérdés, amire valaki kapásból tudja a választ, és lesz olyan is, ahol kénytelenek lesztek közösen tippelni. Akárhogy is, a végeredmény ugyanaz: együtt kell dolgoznotok a megoldáson az idő szorításában, ha nyerni akartok. És ehhez elengedhetetlen a hatékony kommunikáció. Mi kifejezetten szeretjük megfigyelni, hogy az ilyen alkalmakon mennyire gyorsan derül ki számotokra is, kinek milyen rejtett tudása és tartaléka van: lehet, hogy még életedben nem beszéltél két szónál többet Marcsival a pénzügyről, de habozás nélkül vágja rá a kérdésre, hogy a nemrég kihalt madagaszkári elefántmadár tojása 27 fontot nyomott, mert munkaidőn kívül hobbi ornitológus.

  • Ne legyen túl hosszú

Tudjuk, hogy a csapatépítők egyik legfontosabb összetevője a megfelelő tempó. A jó ritmusban zajló játék képes teljesen lekötni a figyelmünket, és megadni azt a flow-élményt, amit mostanában egyre nehezebb megtalálni a végtelen görgetés, harminc másodperces videók, rövid zoom-meetingek és beömlő email-áradat közepette. Arra is figyelünk, hogy a játék menetideje pontosan annyi ideig tartson, hogy ezt az összpontosítást élménynek, és ne tehernek éljétek meg. Játékaink átlagosan 1 órán keresztül zajlanak, a Lame Tasting kóstoló játékok és az Aukció pedig 2 órát vesz igénybe.

  • Ne legyen túl messze

Ezt talán nem is kell túlmagyarázni: pár éve hazamentünk, és néhányan soha nem tértünk vissza a home office nyújtotta kényelemből. Az erős digitalizációs hullám nyomán átalakulóban van nem csak a munkavégzés módja, de helye is, és sokan dolgoznak már olyan munkahelyen, ahol csak bizonyos napokon, vagy egyáltalán nem kell látogatni az irodát. A nemzetközi cégeknél ráadásul hibrid munkavégzés bevezetése mellett nagyobb hangsúly került a nemzetközi részlegek együttműködésének erősítésére is. Nem csoda tehát, hogy az elmúlt pár évben egyre több olyan csapatépítőt kértetek tőlünk, ahol a külföldi kollégák együtt játszhatnának a magyar társaikkal. Épp ezért nem csak azt tartottuk fontosnak, hogy angol nyelven is élvezhessétek programjainkat, hanem hogy az offline csapatépítés mellett online játékok közül is tudjatok válogatni.

Válasszátok programjaink közül a legszimpatikusabbat, a többit pedig bízzátok ránk!

Játékainkat itt tekinthetitek meg, rólunk pedig itt olvashattok bővebben. Ha kedvet kaptatok, kérjetek tőlünk ajánlatot!