Kezdőlap

Csapatépítő játékok

Referenciák

Rólunk

Blog

Események

Kapcsolat

Közzétéve: 2024. 02. 10.

Két ismerkedős kóstoló program, ami tényleg működik

Csapatépítőt szervezni nem könnyű. Jó csapatépítőt pedig pláne nem, ezért elsőre vonzónak tűnhet az ötlet, hogy az ismerkedés és csapatélmény elősegítése érdekében a programok között szerepeljen egy italkóstoló is. Az alkohol viszont köztudottan oldja a nyelvet, és levetkőzi a gátlásokat – két olyan jellemző, amitől minden HR-esnek feláll a szőr a hátán, amikor a következményekre gondol. Arról nem beszélve, hogy a céltalan és száraz monológokkal teletűzdelt bor- és sörkóstolók sokszor unalmassá és klisévé válnak, mintsem, hogy valóban összekötné a résztvevőket és támogatná a csapatépítést.        

Amikor már elég kóstolón jártunk ahhoz, hogy feltérképezzük azok gyenge pontjait, és megértsük, mitől válik egy program szükségtelenül hosszúvá és egyhangúvá, gondoltunk egyet, és létrehoztuk a sajátunkat. A kóstolók világából csak azokat a dolgokat tartottuk meg, amik szerintünk elengedhetetlenek az élvezetes programhoz: egy jó sommelier és a finom borok. Minden mást újra gondoltunk és alkottunk annak érdekében, hogy a fókusz a borokról a csapatélményre, és ezáltal az ismerkedésre helyeződjön, kínos pillanatok és erőltetett körök nélkül.

Így születetett meg a Lame tasting és a Borviadal. Két kóstoló program, amelyek merőben eltérnek a jelenleg piacon lévő csapatépítőktől, de még egymástól is.

1. Lame tasting

Az egyik kedvenc csapatépítő programunk, a komolytalan kóstolás komoly kihívásokkal teli játéka, mert szinte minden elvárásnak megfelel: nemzetközi csapattal is játszható, mindig nagyon jó hangulatban zajlik, és elég hozzá szeretni a söröket vagy borokat, hiszen az érdekességekről a sommelier gondoskodik. Már akkor sejtettük, hogy nagy kedvencetek lesz, amikor létrehoztuk, és azóta is töretlen sikernek örvend céges rendezvényeken.

Két órán keresztül kell minél több pontot gyűjteni a csapatoknak, miközben játszva tanulhattok azokról az italokról, amiket éppen kóstoltok. A Lame tasting során a sörmester vagy a sommelier minden információt átad a kóstolón szereplő tételekről, mi pedig garantáljuk, hogy a hangulat folyamatosan fokozódik.

2. Borviadal

A sommelier jelentése olyan személy, aki főként borok és kisebb mértékben egyéb italok kiválasztásával, ételekhez párosításával és felszolgálásával foglalkozik. A Borviadal játékunk során viszont ennél mi sokkal többet kérünk borszakértőinktől: szálljanak ringbe az általuk választott borokkal, miközben megcsillogtatják szakmai, érvelési és stand-upos tudásukat is. A végeredmény mindig elképesztően szórakoztató.

A Borviadal egy izgalmas beltéri program azoknak, akik többet szeretnének, mint egy megszokott, komolykodó borkóstoló, de azért szomjaznak a különleges borokra és az érdekes infókra. Egyszerre csapatjáték és egyéni szórakozás, amiben a résztvevők maguk választhatnak a csendes pontozás vagy a hangos véleményformálás között. A játék attól igazán szórakoztató, ahogyan a profi sommelierek a számukra is váratlan helyzetekből próbálnak improvizálással, humorral és csellel kikecmeregni. Az őszi esős napokra pedig kifejezetten jó választás: a beltéri helyszín és a nevetés garantáltan elűzi a borongós időjárást.

+1 Borkóstolás otthon? Lehetséges!

Jó borokat szeretnétek kóstolni, de nem szeretnétek felállni a kanapéról? Megértjük. Épp ezért minden kóstolójátékunk elérhető online formátumban is, hogy az otthonotok kényelméből élvezhessétek a pincejáratot. A résztvevőknek az esemény előtti napokban házhoz szállítjuk minőségi borválogatásunkat, majd a játék napján csatlakoznak az online szobához, ahol a játékvezetőnk és sommelierünk beavat mindenkit a játék menetébe és a borok kóstolásának sorrendjébe.

Játékainkat itt tekinthetitek meg, rólunk pedig itt olvashattok bővebben. Ha kedvet kaptatok, kérjetek tőlünk ajánlatot!